Fike Europe ja Tecalemit Flow Oy aloittaa yhteistyön

Rärym

Fike Europe B.v.b.a ja Tecalemit Flow Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja Tecalemit Flow Oy aloittaa Fike Europe B.v.b.a:n edustajana Suomessa 1.9.2015 alkaen.
Tecalemit Flow Oy:n tuoteohjelma käsittää venttiilit, prosessiautomaation kenttälaitteet, instrumentoinnin ja tyhjiötekniikan. Toimintaamme kuuluu myynnin ja markkinoinnin lisäksi tekninen palvelu, joka vastaa laitteiden käyttöönotosta, koulutuksesta, asennuksista ja huollosta. Fike tuoteryhmä täydentää entisestään kattavan valikoiman ja pystymme palvelemaan entistä laajemmin asiakaskuntaamme.
Fike on maailmanlaajuinen vuodesta 1945 asti toiminut murtokalvojen, painesuojauksen ja räjähdyksen suojaus –tuotteiden valmistaja.

 

FIKE JULKISTAA UUSIA TUOTTEITA

Taattua turvallisuutta räjähdyksen eristämiseen
Fike julkistaa uuden lisäyksen passiiviseen räjähdyksen eristämiseen. ValvEx® passiivinen räjähdyksen eristämiseen tarkoitettu venttiili on suunniteltu estämään liekki ja painepurkaus putkistoa pitkin, takaisin tuotantotiloihin. Passiivinen venttiili sulkeutuu itsestään räjähdyksen tapahtuessa. Muista poiketen, ValvEx® avautuu itsestään heti vaaran poistuttua. ValvEx® on ATEX-hyväksytty ja soveltuu käytettäväksi kaikissa prosesseissa, joissa räjähdysvaaraa on.
Fike on tutkinut pitkään räjähdyksen etenemistä ja nyt pystytäänkin tarkasti määrittämään räjähdysparametrit, jotka vaikuttavat liekin ja paineen etenemiseen putkistoissa. Pölynpoiston parametrien ja venttiilin suorituskyvyn yhteys on löytynyt. Fike on pystynyt kohdistamaan olosuhteet, joissa venttiilit eivät kestä. Tämän tiedon pohjalta, Fike on kehittänyt uuden ValvEx® -venttiilin. Usein joudutaan tyytymään kompromisseihin tehokkuuden, hinnan ja painehäviön suhteen. ValvEx® kehitettiin juuri poistamaan kompromissit.

Räjähdyksen esto tunnistamalla
WarnEx® on kytemisen tunnistamisjärjestelmä. Järjestelmä tunnistaa kytemisen laitteessa tai putkistossa. Kun kyteminen tunnistetaan aikaisessa vaiheessa, voidaan tehdä korjaavia toimenpiteitä ja räjähdys pystytään välttämään. WarnEx® käyttää tunnistamiseen erityistä elektro-kemikaalista tunnistusteknologiaa. Järjestelmään voidaan kytkeä useita tunnistimia. Asennus- ja ylläpitokulut ovat halvempia ja WarnEx® on tarkempi ja luotettavampi, kuin kilpailijat.
WarnEx® on ATEX-hyväksytty ja soveltuu käytettäväksi kaikissa prosesseissa, joissa räjähdysvaaraa on

Molemmat uutuudet ovat saaneet kansainväliset standardit ja ne ovat testattu Fike –testikeskuksessa Yhdysvalloissa. Fike on ainoa valmistaja, joka testaa tuotteensa käytännön testeillä. Näin tuotteet ovat todella korkea laatuisia ja takaavat turvallisuuden.


Lisätietoja:
Niko Toropainen, tuoteryhmäpäällikkö Fike-tuotteet
+358 400 938 363
niko.toropainen@tecaflow.fi